Колишній депутат Московської райради Харкова Олег Медведєв 25 травня в перерві судового засідання про напад на нього повідомив "SQ", що на нього напали з політичних мотивів.

"Було кілька версій того, чому на мене напали. У чому мене тільки не звинувачували: говорили, що я згвалтував чиюсь дружину, говорили, що я ринки якісь"кришував", нарешті, в пресі почали мусувати тему наркотиків. Це нісенітниця, я до наркотиків не маю ніякого відношення, до них мають відношення відомі вам люди з міської влади", - зазначив О. Медведєв. За його словами, замах на нього в липні 2006 р. було організовано через те, що він як депутат райради критикував Михайла Добкіна, який тоді обіймав посаду міського голови, і секретаря міськради Геннадія Кернеса.

"У мене був певний авторитет, була своя позиція з низки питань, я її висловлював у тому числі публічно, от мені і показали, що за це буває. Зате тепер з будь-якого питання в міськраді всі голосують "за", руки дружно піднімають", - зазначив О. Медведєв.

Довідка "SQ". У липні 2006 р. на О. Медведєва і жінку, що його супроводжувала, напали в під'їзді житлового будинку в районі ст.м. "Проспект Гагаріна". Нападників було троє. У жінки вкрали сумочку, О. Медведєв отримав тяжкі тілесні ушкодження, йому порізали ніс, сідниці і вуха. О. Медведєв упізнав як нападників С. Михайличенка,        А. Мальцева та І. Леонідова. Останні двоє дали свідчення.

В якості обвинуваченого у цій справі проходить тільки С. Михайличенко. Він звинувачується за трьома статтями Кримінального кодексу (КК) - ст. 121 (умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень), ст.187 (розбій) і ст.358 (підробка документів). С. Михайличенко 1971 р.н., уродженець Харкова був оголошений у розшук як особливо небезпечний злочинець, правоохоронці оголосили про його затримання 16 лютого 2009 р. У затриманого вилучили три паспорти з різними іменами. За словами колишнього начальника ГУ МВС України в Харківській обл. Віктора Развадовського, С. Михайличенко є "одним з організаторів інциденту на вул.Клочківська у Харкові".

У грудні 2007 р. О. Медведєв був затриманий за підозрою в організації замаху на вбивство секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса. Відносно затриманого було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.115 КК ("Навмисне вбивство"). Справа розглядається в Апеляційному суді Харківської обл.