Акція протесту проти вирубки дерев відбувається біля будівлі мерії в Харкові

Акція протесту проти вирубки дерев 25 травня відбувається біля будівлі Харківського міськвиконкому. Як передав кореспондент "SQ", за словами організаторів, в акції беруть участь більше 200 осіб, що представляють Цивільну раду Харківщини, організацію "Ми - харків'яни!" й екогрупу "Печеніги".

Вони тримають у руках прапори України і плакати: "Збережемо ліс!", "Геть антинародну міськраду", "Зупинимо вирубку лісу!", "Не дозволимо кернесити землю!", "Ні поліцейському місту". Учасники акції виступають проти вирубки дерев у Лісопарку і ЦПКіВ ім.Горького. Як зазначив голова Харківської облорганізації "Ми-харків'яни!" Юрій Кальченко, будівництво дороги в парку Горького і вирубка дерев з часом може призвести до продажу землі і будівництва котеджів в цьому районі, а також до знищення дитячої залізниці та канатної дороги в парку Горького.

Учасники акції поклали під стіни міськради траурний вінок з написом "Лісопарку від міської влади".

Довідка "SQ". 19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці дороги від вулиці Сумської до вул.Новгородської (у районі вул. Білої акації) необхідно вирубати 503 дерева в парку Горького. Натомість вирубаних дерев КП "Харківзеленбуд" отримає 30,5 тис.грн. з міського бюджету на висадку нових дерев.

20 травня почалася вирубка дерев у ЦПКіВ ім.Горького для пробивання нової дороги від вулиці Сумської до пр.Леніна.