Для муніципальних парковок міста поки що не закуплено жодного паркомата. Про це 25 квітня повідомили "SQ" у Департаменті транспорту та зв'язку міськради у відповіді на офіційний запит.

У відповіді також було зазначено, що до міського бюджету 2012 р. кошти на закупівлю паркоматів не закладалися. На ці цілі планується залучити кошти приватних інвесторів, проте поки що інвестори проекту не знайдені. Право на установку паркоматів інвестор отримає лише за результатами конкурсних торгів. Окрім базової вартості паркомата (15-50 тис. грн.) інвестору буде необхідно оплатити його встановлення, підключення до електричної мережі, обслуговування, профілактичні роботи.

На питання "SQ", чи буде Харків закуповувати нові паркомати або "підшивати" програму оплати парковки у вже наявні в місті автомати з роботи з готівкою, в департаменті не відповіли, зазначивши, що ці питання перебувають поза компетенцією департаменту.

Довідка "SQ". Згідно з постановою Кабінету міністрів від 16 січня, парковки мали бути обладнані паркоматами до 1 квітня цього року.

Харківська міськрада 22 лютого на сесії прийняла звернення до М.Азарова з проханням скасувати обов'язкову установку паркоматів на парковках. Директор КП "Харьковпарксервіс" Дмитро Мандриков у кінці березня заявив, що встановлення паркоматів на всіх платних парковках Харкова обійдеться приблизно в 10 млн. грн., проте інвестор для реалізації цього проекту так і не знайдений. Окрім того, він підкреслив, що оплата паркування через паркомати може істотно знизити надходження до міського бюджету від цього виду господарської діяльності, оскілки немає механізму впливу на неплатників.