Квитки на електрички, що курсують у Харківській області, здорожчають з 1 лютого. Про це 25 січня повідомили "SQ" у прес-службі Статутного територіально-галузевого об'єднання "Південна залізниця" (ПЗ). Нові тарифи погоджені з Харківською облдержадміністрацією. Тарифи визначаються залежно від відстаней для приміської зони. Вартість повного квитка в приміському сполученні на території, що обслуговується Південною залізницею, в тому числі і в Харківській області, складе від 3 грн. до 14 грн. 40 коп. у залежності від дальності поїздки.

Як відзначили на Південній залізниці, проїзд для дітей віком від 6 до 14 років, як і раніше, складе 75% вартості проїзду дорослого пасажира, студенти будуть користуватися 50%-ою пільгою.

У прес-службі уточнили, що Південна залізниця не піднімала питання про перегляд тарифів на приміські пасажирські перевезення з жовтня 2009 р. Нинішнє здорожчання обумовлене збитковістю приміських пасажирських перевезень, зокрема, через несвоєчасну та неповну виплату облдержадміністраціями компенсацій за перевезення пільгового контингенту, систематичного зростання цін на енергоносії, здорожчання матеріалів. Виплати компенсацій облдержадміністраціями за перевезення пільгового контингенту за 2010 р. склали в Полтавській області 50% потреби, в Сумській - 44%, в Харківській-25%. "Нинішнє підвищення приміських тарифів не порівняне зі збитками, які несе дорога, здійснюючи приміські пасажирські перевезення. За підсумками 2010 р. витрати дороги на приміські перевезення покриваються прибутками на 10%. Збитковість приміських перевезень не дає можливості в повному обсязі виконувати оновлення рухомого складу, підвищувати комфортність і якість обслуговування пасажирів", - заявили на дорозі.