На ст.метро "Университет" в Харькове открыт барельеф святой ТатьянеБарельєф Святої Тетяни був відкритий 25 січня на станції харківського метро "Університет" за участю харківського міського голови Геннадія Кернеса, генерального директора КП "Харківський метрополітен" Михайла Карамшука, депутата Харківської облради, заступника гендиректора метрополітену Михайла Пилипчука і генерального директора КП "Харків-пас" Максима Мусєєва.

Як заявив на відкритті барельєфу Г.Кернес, ідея створення образу святої Тетяни з'явилася близько року тому у Сергія Мусєєва, який керував тоді харківським метро. "Ми підтверджуємо, що Харків - студентське місто, Харків - місто молоді", - зазначив Г.Кернес.

Автори барельєфа - група молодих художників-монументалістів Роман Мінін, Роман Блажко та Антон Шестаков. Образ святої виконаний з бронзи і розташований у ніші з жовтим підсвічуванням. У руках свята Тетяна тримає сувій, на якому написано початок молитви "Символ віри". Як зазначив М.Мусєєв, студенти можуть погладити руку Тетяни, для того щоб успішно здати сесію. Першим до руки барельєфа доторкнувся Г.Кернес.

Довідка "SQ". У процесі роботи проект образу спочатку був виготовлений з гіпсу, а після затвердження був відлитий із бронзи. Лиття відбувалося у приватній ливарній майстерні. На всю композицію було витрачено близько 150 кг бронзи.

25 січня православна церква святкує День святої Тетяни. У цього ж дня студенти відзначають свій день, оскільки саме в День св. Тетяни імператриця Єлизавета Петрівна підписала указ про заснування Московського університету.