59 місць платних парковок будуть ліквідовані в Харкові. Таке рішення 24 грудня затвердив виконком Харківської міськради. Зокрема, приберуть паркування на Московському проспекті, вул. Академіка Павлова, пр. 50-річчя ВЛКСМ, пр. Тракторобудівників.

"Паркування будуть ліквідовані у зв'язку з підготовкою до чемпіонату Європи з футболу 2012 р. з метою збільшити пропускну спроможність доріг", - зазначив директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан. Окрім того, ліквідація парковок пов'язана з прийняттям Податкового кодексу. "Ми розбираємося із змінами, викликаними Податковим кодексом, там є питання, пов'язані з місцями платних парковок. Було дано доручення, щоб ми розібралися з цим питанням", - заявив Г.Кернес

Довідка "SQ". Як заявив 23 грудня під час засідання комісії з надзвичайних ситуацій начальник управління транспорту та пасажирських перевезень Харківської міськради Євген Ляшенко, в Харкові необхідно збільшити кількість зупиночних "кишень", щоб не створювати зайвих заторів на дорогах.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні. 11 грудня 2009 р. Донецьк, Київ, Львів і Харків були остаточно затверджені як міста з української сторони, які приймуть матчі фінального турніру Євро-2012. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру відбудеться в Києві.