П'ять працівників Салтівського депо КП "Міськелектротранс" (Харків) 24 грудня подали до підприємства колективний позов до Комінтернівського районного суду Харкова з вимогою виплатити їм зарплату за сім місяців (свої імена працівники оприлюднити не захотіли - "SQ"). Про це повідомив "SQ" представник позивача в суді, правозахисник Максим Корнієнко. За його словами, в ході судового засідання позовні вимоги будуть уточнені.

"Одним працівникам депо, які подали позов, не платили зарплату ще з кінця травня, іншим - з червня", - зазначив М.Корнієнко. Він також повідомив, що позивачі попросили суд до попереднього засідання запросити у відповідача низку документів. Зокрема, довідки про суму заборгованості по кожному працівнику, оскільки самі працівники ці довідки у керівництва "Міськелектротрансу" досі не можуть отримати.

М.Корнієнко також заявив, що деяким працівникам, що подали позов, керівництво депо запропонувало звільнитися за власним бажанням.

Як повідомили 24 грудня "SQ" у відділенні Національної служби посередництва і примирення в Харківській області, до служби не надходило заяв із проханням офіційно зареєструвати суперечку адміністрації і трудового колективу "Міськелектротрансу". Тому служба відслідковує перебіг конфлікту тільки неофіційно. "Складно сказати, чому не було звернення до служби з боку конфліктуючих сторін. Тим більше, що в 2009 р. схожий конфлікт адміністрації та трудового колективу був офіційно зареєстрований", - зазначили у службі.

Довідка "SQ". Співробітники "Міськелектротрансу" з 20 грудня проводять акцію протесту, вимагаючи погашення боргів із зарплаті. За їх словами, зарплату на підприємстві не платили кілька місяців, борг із зарплати на момент початку акції складав 22,4 млн.грн. 22 грудня харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що держава виділила ХКП "Міськелектротранс" 8 млн.грн. Окрім того, 5 млн.грн. буде виділено підприємству як субвенції з обласного бюджету. "Ці 13 млн.грн. підуть на виплату 2-місячної заборгованості із зарплати працівникам підприємства. Понад 4 млн.грн. уже надійшли, протягом 2-3 днів ми почнемо виплачувати зарплату", - зазначив Г.Кернес. 23 грудня трамваї Жовтневого депо вийшли на деякі маршрути.