Засідання синоду Української православної церкви (Московський патріархат), на якому може бути названий новий керівник Харківської єпархії УПЦ, відбудеться 28 жовтня в Києві. Про це 24 жовтня повідомив "SQ" прес-секретар Харківської єпархії УПЦ В'ячеслав Потапов.

Він також повідомив, що в Свято-Благовіщенському кафедральному соборі сьогодні пройшли літургія та панахида у зв'язку із 40-м днем ​​смерті митрополита Харківського і Богодухівського Никодима.

 

Довідка "SQ". Владика Никодим помер увечері 15 вересня в архієрейській резиденції на території Свято-Покровського чоловічого монастиря на 91-му році життя. 17 вересня він був похований у Благовіщенському соборі. 23 вересня в цьому ж соборі відбулися жалобні заходи у зв'язку з дев'ятим днем ​​після смерті митрополита.

23 вересня настоятель Свято-Петропавлівського храму, протоієрей Валентин Ковальчук заявив, що Харківська єпархія УПЦ на посаду керівника єпархії висуне тільки одного кандидата - архієпископа Ізюмського Онуфрія, який після смерті митрополита Никодима тимчасово виконує обов'язки керівника.