Низка заслужених харків'ян і діячів міста написали відкритого листа журналістам "Української правди", де дорікнули виданню в оприлюдненні неперевірених фактів. "Ми, як представники територіальної громади Харкова, змушені висловити своє глибоке розчарування тими професійними нормами, якими керується в роботі колектив видання. Ваша позиція щодо висвітлення подій у нашому місті грунтується на принципах оприлюднення неперевірених фактів, відсутності полярних думок, а іноді й яскраво вираженій "жовтизни", що дисонує з назвою видання", - йдеться в листі, текст якого має в своєму розпорядженні "SQ".

Як повідомив "SQ" один із підписантів листа, депутат Харківської міськради Костянтин Кеворкян, на думку авторів листа "певні сили в Харкові не дають об'єктивної інформації про наше місто. Від цього страждає його імідж і в Україні, і за кордоном. Деякі власкори, пов'язані з Арсеном Аваковим, дають в центральні ЗМІ недостовірну інформацію ".

"Гарна новина з Харкова - це погана новина. Наприклад, центральні ЗМІ не приділили належної уваги фестивалю "Харківський бузок". Інша ситуація з висвітленням подій навколо Лісопарку. У репортажах "Української правди" про останню подію є одна точка зору, другої - міської влади - немає. Є "певні перекручування" у фоторепортажі: добірка знімків Соловйова з підбитим оком, який є одним з організаторів протистояння ... Основна наша претензія до "Української правди" - це неадекватна оцінка нашого міста, поширення недостовірної інформації та непрофесіоналізм у висвітленні подій Харкова. Проблему я бачу більш широко, тому що не тільки "Українська правда", але й інші центральні ЗМІ поширюють такі матеріали. Будемо сподіватися, що ситуація зміниться, і про Харків будуть писати не тільки погане, адже в місті відбувається безліч різних заходів, багато всього цікавого", - зазначив К. Кеворкян.

Повідомити, хто виступив ініціатором написання такого листа, К. Кеворкян відмовився: "Я не можу вам цього сказати, тому що тоді на цю людину обрушиться міць ЗМІ, підконтрольних колишньому губернатору".

Журналіст "Української правди" Сергій Лещенко повідомив "SQ", що в редакції поки нічого не знають про лист.


Довідка "SQ". Наводимо повний текст відкритого листа:

"Шановні журналісти "Української правди"!

Ваш Інтернет ресурс є одним із активних носіїв та передавачів інформації в нашій країні, на статті та інформаційні матеріали якого посилаються, тиражують. Тому їхня якість та професійність має бути взірцем для всіх Користувачів та допісувачів.

Проте ми, як представники територіальної громади Харкова, змушені висловити своє глибоко розчарування тими професійнімі нормами, Якими керується в роботі колектив видання. Ваша позиція вісвітлення щодо подій у нашому місті грунтується на засадах опрілюднення неперевіреніх фактів, відсутності полярних думок, а іноді - і яскраво віраженій "жовтізні", що дисонує із назвою видання.

Харків -  місто відкритих людей, кожен з яких щодня додає до його історії прекрасні сторінки власних здобутків, успіхів та нових планів. Нам видається, що мешканці країни мають знати про те, що відбувається в місті, з перших вуст учасників подій - харків'ян, які опікуються про майбутнє як міста, так і всієї країни".

Під відкритим листом підписалися народні депутати України Д. Святаш і Л. Ісаєв,

генеральний директор КП "Харківський метрополітен" С. Мусєєв,

головний диригент Харківської обласної філармонії Ю. Янко,

директор - художній керівник Харківського Національного академічного театру опери та балету ім. Лисенко              Л. Морозко,

директор ДП "Харківський машинобудівний завод "ФЕД" О. Жданов,

ректор Харківського Національного університету ім. В. Каразіна В. Бакіров,

ректор Національного педагогічного університету ім. Г. С. Сковороди І. Прокопенко,

ректор Харківської Національної академії міського господарства Л. Шутенко,

директор КП "Харківські теплові мережі" С. Андрєєв,

директор ДП "Харківстандартметрологія", депутат міської ради М. Будьонний,

головний архітектор Харкова С. Чечельницький,

депутат Харківської обласної ради М. Пилипчук,

головний лікар міської клінічної лікарні № 13 А. Бобейко,

тренер збірної України з альпінізму С. Бершов, чемпіон Олімпійських ігор зі стрільби з лука 2008 р В. Рубан,

генеральний директор ВАТ "Турбоатом" В. Субботін,

Герой України, почесний президент АТ "Турбоатом" А. Бугаєць,

голова Харківського обласного комітету Міжнародної спілки учасників війни, Герой Радянського Союзу, Почесний громадянин Харкова С. Остащенко,

голова Харківської обласної Спілки ветеранів "Жителі блокадного Ленінграда" М. Фетісова,

голова Харківського обласного комітету ветеранів локальних війн І. Стойка,

голова Харківської обласної організації "Союз Чорнобиль України" А. Винник,

заслужений майстер спорту, бронзовий призер зі стрільби з лука 28 літніх Олімпійських ігор в Афінах, багаторазовий чемпіон України і міжнародних змагань зі стрільби з лука В. Рубан,

майстер спорту міжнародного класу зі стрільби з лука, учасник олімпійських ігор 2008 р. (м. Пекін) В. Коваль,

майстер спорту міжнародного класу з важкої атлетики, багаторазовий чемпіон України О. Торохтій,

заслужений тренер України зі стрибків у воду, заслужений працівник фізичної культури і спорту України В. Молчанов,

голова правління ВАТ "Трест Житлобуд - 1",

Заслужений будівельник України, Почесний громадянин Харкова О. Харченко,

голова наглядової ради ВАТ "Житлобуд -2", заслужений будівельник України, Почесний громадянин Харкова            Ю. Кроленко,

директор відеоканалу "Перша столиця", депутат міської ради К. Кеворкян,

ректор Харківського державного університету мистецтв ім. Котляревського,

народна артистка України, депутат міської ради Т. Вєркіна, дворазовий олімпійський чемпіон, Почесний громадянин Харкова і Харківської області Ю. Поярков.