Фестиваль міжнародного екологічного кіно "ЕкоЧашка" вперше проходить у Харкові. Він розпочався сьогодні, 24 травня, показом короткометражних фільмів і завершиться 25 травня. Як повідомив журналістам організатор фестивалю в Україні Антон Мірошниченко, "ЕкоЧашка" вперше пройшла в Москві (Росія) минулого року як некомерційний захід на волонтерських засадах. В Україні його проводять "екологічні активісти спільно з творчими людьми". Представник московського фестивалю Ольга Шалдова зазначила, що фестиваль проходить з ідеєю "створити екологічний простір навколо нас". За словами А.Мірошниченка, відвідувачі фестивалю зможуть побачити повнометражні та короткометражні фільми на екологічну тематику виробництва різних країн, зокрема, Німеччини, Данії, України та Швеції.

Як зазначила О.Шалдова, це ігрове, розважальне кіно, але в той же час навчальне. За словами організатора "ЕкоЧашки" в Харкові Марії Серветник, у рамках фестивалю буде працювати екомайданчик, на якому відвідувачі зможуть створити банер фестивалю. Також відбудуться майстер-класи з вегетаріанської кулінарії, презентація проекту екокомуни, ідеї створення екопоселення та обговорення цих ініціатив. З програмою фестивалю можна ознайомитися тут.

Окрім Харкова фестиваль пройде ще в п'яти українських містах: Донецьку, Києві, Одесі, Севастополі та Ужгороді. Офіційний організатор фестивалю в Україні - громадська організація "Український екологічний клуб "Зелена хвиля".