Два харьковских моста нуждаются в ремонтеЛопанський і Купецький мости в Харкові потребують термінового ремонту. Про це 24 січня під час засідання постійної депутатської комісії з питань транспорту, зв'язку та екології повідомив заступник директора Департаменту будівництва і дорожнього господарства міськради Ігор Жданюк.

За його словами, на ремонт Лопанського мосту необхідно 3 млн.грн., а на ремонт Купецького - 5 млн.грн. Як зазначив Жданюк, ці гроші будуть використані на зміцнення конструкцій мостів, ремонт тротуарів та освітлення.

Також у ході засіданні комісії Жданюк наголосив, що великою проблемою для міста залишається недостатня кількість зливових каналізацій. За словами замдиректора департаменту, проблема збирання і відведення води вирішена в Харкові лише частково. "Нам необхідні кошти на зливову каналізацію і модернізацію існуючих лівневок, оскільки ремонтуються дороги, шляхопроводи, але всі ці роботи зведуться нанівець, якщо не буде куди дівати воду", - підкреслив Жданюк.

Довідка "SQ". Купецький міст проходить через річку Лопань від спуску Халтуріна до Благовіщенському собору. Побудований у 1909 р. Відновлений після війни в 1944 р. Назва офіційно затверджена рішенням міськради 22 червня 2012 р.

Лопанський міст знаходиться на початку вул. Полтавський шлях. Побудований у 1883 р., реконструйований у 1958 р.