У Харківській області обладнано 108 пунктів харчування, обігріву та видачі одягу бездомним і нужденним людям під час морозів. Про це 23 січня повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, інформація про розташування пунктів поширювалася в місцях масових скупчень людей за допомогою друкарських повідомлень.

"Коли ми отримали попередження про сильне похолодання, то розіслали телефонограми до усіх мерій і районних адміністрацій з вимогою організувати пункти з надання гарячої їжі, теплових умов і теплого одягу для людей, які цього потребують і можуть постраждати під час морозів", - повідомив І.Шурма.

Віце-губернатор підкреслив, що завдяки увазі до цього питання в попередню зиму кількість загиблих у зв'язку з холодами знизилася. Так, за інформацією І.Шурми, у 2010 р. у Харківській області через переохолодження загинули 26 людей, у 2011 р. їх було десять. "Цього року, на жаль, є один летальний випадок. Загалом же з питання обмороження до медичних закладів області звернулися четверо людей. Усі вони були в нетверезому стані", - зазначив І.Шурма.