У міжнародному аеропорту "Харків" запланована повна заміна застарілого обладнання та закупівля спеціального транспорту. Про це повідомили "SQ" у компанії "New Systems AM", яка управляє КП "Міжнародний аеропорт "Харків". Зокрема, вже в грудні-січні аеропорт отримає нову спеціальну техніку: снігоприбиральні машини, деайсер для обробки літаків спеціальною протиобмерзною рідиною, тягач і установку наземного запуску (пристосування для запуску авіадвигуна на землі).

"Відповідно до бізнес-плану очікується повна модернізація технічних засобів та спецтранспорту аеропорту. У цьому напрямі аеропорт працює з хендлінговою компанією "Swissport" (обслуговуючі компанії - наземне обслуговування авіарейсів - "SQ"). Уже використовуються два нових перонних автобуси і трап. Окрім того,  до кінця 2011 р. в аеропорту будуть сучасні світлосигнальна система і система засобів посадки повітряних суден, отже буде більше можливостей при роботі в складних кліматичних умовах", - відзначили в компанії.

Також наступного року для аеропорту будуть придбані кілька паливозаправників обсягами 10 і 20 т.

Довідка "SQ". Група "DCH" в особі компанії "New Systems AM" є оператором реконструкції міжнародного аеропорту "Харків" і інвестором реконструкції аеровокзального комплексу, яка передбачає зведення нового терміналу, реконструкцію старого терміналу та привокзальної площі, будівництво тимчасового терміналу на період проведення матчів Євро-2012, модернізацію інфраструктури, закупівлю спецтехніки та транспорту. Загальна сума інвестицій "DCH" (аеровокзальний комплекс, привокзальна площа) - 508,8 млн.грн.

Реконструкція аеродромного комплексу, що включає реконструкцію перонів, злітно-посадкової смуги, встановлення світлосигнальної системи, будівництво аварійно-рятувальної станції, будівництво аеродиспетчерської вишки, здійснюється за рахунок держбюджету. Нову злітно-посадкову смугу почали будувати в харківському аеропорту в липні 2010 р. На будівництво нової смуги, а також на реконструкцію аеродромного комплексу держава має виділити 1 млрд. 86 млн.грн.

Будівництво та реконструкцію харківського аеропорту планується завершити до 2011 р. Аеропорт буде мати максимальну пропускну здатність 25,5 тис. пасажирів за 10 годин. Це забезпечать новий термінал з пропускною спроможністю 13 тис. пас., існуючий термінал - 2,5 тис. пас. і тимчасовий термінал - 10 тис. пас.