Луганский депутат Р. Ландик помещен в Харьковский СИЗОДепутат Луганської міськради Роман Ландік, якого звинувачують у побитті дівчини в луганському ресторані, екстрадований з Росії і доправлений до СІЗО Харкова. Про це 23 вересня повідомив "SQ" прес-секретар управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області Юрій Чумак.

За його словами, Р.Ландік був доправлений до Харкова 21 вересня і найближчим етапом буде відправлений із Харкова до СІЗО Луганська. "На Р.Ландіка прибув екстрадиційний лист, ми зобов'язані прийняти його і забезпечити його охорону", - розповів Ю.Чумак.

Довідка "SQ". Р.Ландік звинувачується в тому, що в ніч на 5 липня в луганському ресторані "Баккара" побив 19-річну модель Марію Коршунову. Подію зафіксували камери відеоспостереження. Запис доступна на "YouTube". Постраждала отримала струс мозку і забиття. Депутат проігнорував повістки з міліції і виїхав до Росії. Незабаром Р.Ландік був затриманий неподалік від Краснодара. Росія погодилася видати його Україні. Справу проти Р.Ландіка порушено за ч. 3 ст. 296 КК України ("хуліганство"). Передбачається покарання у вигляді позбавлення волі терміном від двох до п'яти років. До недавнього часу Р.Ландік був членом Партії регіонів, однак після інциденту він був виключений з її лав. Його батько - депутат Верховної Ради Володимир Ландік.