Харьковская епархия выдвинет архиепископа Онуфрия на место митрополита НикодимаХарківська єпархія Української православної церкви (Московський патріархат, УПЦ МП) на посаду керівника єпархії висуне тільки одного кандидата - архієпископа Ізюмського Онуфрія, який після смерті митрополита Харківського і Богодухівського Никодима тимчасово виконує обов'язки керівника. Про це 23 вересня заявив настоятель Свято-Петропавлівського храму, протоієрей Валентин Ковальчук.

Як повідомив сайт Харківської міськради, за словами священнослужителя, після сорокового дня від дати смерті митрополита Никодима Священний синод УПЦ МП має зібратися і винести рішення про нового керівника єпархії. "Це не таємне голосування, в обранні і призначенні беруть участь усі члени Священного синоду, - зазначив В.Ковальчук. - Ми сподіваємося, що після зборів Священного синоду владика Онуфрій буде керувати єпархією на постійній основі".

Довідка "SQ". Владика Никодим помер увечері 15 вересня в архієрейської резиденції на території Свято-Покровського чоловічого монастиря на 91-му році життя. 17 вересня він був похований у Благовіщенському соборі. Сьогодні, 23 вересня, в цьому ж соборі пройшли жалобні заходи у зв'язку з дев'ятим днем ​​після смерті митрополита.

Архієпископ Онуфрій (Легкий Олег Володимирович) народився 27 березня 1970 р. у Ходорові Жидачівського району Львівської області в сім'ї священика. У 1987 р. поступив на роботу у Львівське єпархіальне управління, з 1989 р. - у Харківському єпархіальному управлінні. 28 серпня 1990 р. висвячений на диякона, 4 жовтня 1992 р. - в ієрея. У 1993 р. возведений у сан протоієрея. У 1993 р. закінчив Одеську духовну семінарію, а в 1998 р. - Київську духовну академію. 17 квітня 2000 р. постановою Священного синоду УПЦ затверджений вікарієм по Харківській єпархії. 20 квітня 2000 р. пострижений у чернецтво з ім'ям Онуфрій. 21 квітня 2000 р. возведений у сан архімандрита, а також став єпископом Ізюмським. У 2003 р. на архієпископа Онуфрія були покладені обов'язки намісника Свято-Покровського чоловічого монастиря Харкова.