Парк Горького - открытСьогодні, 23 серпня, в День міста в Харкові урочисто відкрили Центральний парк культури і відпочинку ім.М.Горького. Як передав кореспондент "SQ", у церемонії відкриття взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, міський голова Геннадій Кернес, керуючий Харківською єпархією УПЦ архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій, народні депутати Ірина Горіна, Дмитро Святаш і Валерій Писаренко.

"Сьогодні дійсно величезне свято: наш Харків став ще багатшим, красивішим і привабливішим як для харків'ян, так і для гостей нашого міста. Сьогодні всі можуть побачити те, що територіальна громада створила для нинішнього і майбутніх поколінь. Дякуємо всім тим, хто брав участь у відновленні парку Горького і прикрасив його", - відзначив Добкін.

"Ми стали свідками справжнього свята, нового народження парку імені Горького. Сьогодні ми можемо відчути, як наші діти радіють - цього харків'яни в роки війни відчути не могли. Ми всі працювали над цим парком, будівельники працювали тут вдень і вночі, щоб у День міста порадувати нас", - підкреслив мер Харкова. За його словами, в майбутньому в парку планується облаштувати озеро, де будуть плавати лебеді, а також футбольний та баскетбольний майданчики.

Під час відкриття парку виступили харківські творчі колективи, зокрема, ансамбль барабанщиць. Гостей парку зустрічали казкові герої і ляльки на ходулях. Після закінчення урочистої церемонії колона, очолювана барабанщицями, в якій йшли і місцеві чиновники, пройшлася центральною алеєю парку.

Незважаючи на сильний дощ, на відкриття парку прийшли кілька тисяч городян, біля атракціонів утворилися великі черги. Нагадаємо, що сьогодні до 20.00 усі атракціони у парку Горького будуть безкоштовними.

Довідка "SQ". На території парку будуть працювати нові майданчики й атракціони, вироблені в Німеччині, Італії, Канаді та Франції, серед них - "американські гірки", найбільше в Україні колесо огляду (висота - 55 м), а також атракціони для маленьких дітей, комплекс для любителів екстремальних видів спорту, роллердром, ретро-зона, ставок з човнами, автодром, альтанки для любителів доміно, контактний зоопарк та інші об'єкти. У парку також встановлені декоративні конструкції: "Канада", "Англія", "Єгипет", "Майя", "Вхідна група", "Дикий Захід". У французькій зоні встановлено ​​французьку карусель, поруч - кафе.

Єдині об'єкти, які не відкрилися в парку Горького до 23 серпня, - це Будинок жахів і сімейно-розважальний центр. Будинок жахів запрацює восени, зараз там монтують обладнання, а центр - ближче до зими, він працюватиме протягом усього року. Вартість дитячого квитка на атракціони в парку Горького складає 15 грн. Квиток для дорослого на атракціони коштує 35 грн. Парк Горького працюватиме щодня з 10.00 до 23.00.