Праздничные мероприятия, которые пройдут в Харькове ко Дню города и Дню независимости

У Харкові до Дня визволення міста та Дня незалежності України 23 та 24 серпня пройде ряд святкових заходів. З повним списком заходів можна ознайомитися тут.

Зокрема, 17-24 серпня в саду ім.Т.Шевченка працює традиційна фотовиставка "Харків - місто, яке пережило війну", колекція якої щорічно поповнюється новими знімками, знайденими в різних країнах, зокрема - в Німеччині та США. Також 21-24 серпня в саду ім. Т.Шевченка триває виставка квітів.

23-24 серпня на місці майбутньої Алеї космонавтів (на вул. 23 Августа) працює фотовиставка "Харків космічний", присвячена досягненням підприємств Харкова в космічній галузі.

23 серпня в 14.00 в Палаці студентів національного університету "Юридична академія України ім.Ярослава Мудрого" відбудеться урочисте зібрання ветеранів міста та святковий концерт. Також в цей день в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім.М.Лисенка о 18.00 відбудеться конкурс голів адміністрацій районів Харкова.

Вранці 24 серпня в місті відбудеться урочисте покладання квітів до пам'ятників Т.Шевченку, Ярославу Мудрому та монументу Незалежності. О 10.00 в саду ім.Т.Шевченка розпочне роботу Всеукраїнський весільний ярмарок, а в 11.00 в Саржиному яру запрацює контактний зоопарк. Крім того, на літніх кортах клубу "Спорт & Корт" (вул.Сумська, 81) об 11.00 стартує турнір серед тенісистів-колясочників "Кубок губернатора - 2011".

Також в цей день о 14.00 у внутрішньому дворику галереї "АВЕК" розпочнеться фестиваль "Україні - наш спільний дім". У програмі свята: ярмарок 12 національних кухонь народів світу, майстер-клас з виготовлення ляльок-мотанок, а також барвисті виступи національних колективів.

Кормі того, кілька молодіжних організацій Харкова проведуть свято - "День варення України - 20 років незалежності". Він розпочнеться о 14.00 біля пам'ятника Т.Шевченка. Програма заходів складається з двох частин. У першій будуть виступати народні колективи та етногрупи "Веселка", "Фарби", Муравський шлях ", майстри капоейри, рок-групи "Квітень", "ТамДеМи" та "Калєкція". У фіналі свята буде звучати лаунж-музика "Akytov Project". У другій частині відбудеться близько 10 майстер-класів, серед них - гончарного мистецтва і хендмейд. У рамках свята також відбудеться велопробіг від Лісопарку (коло трамваю) до саду ім.Шевченка (початок о 13.00) та екскурсія по центру міста. О 21.00 організатори планують влаштувати флеш-моб - скласти з палаючих свічок герб Україні та велику цифру 20.

О 19.00 на пл.Свободи розпочнеться концерт, присвячений Дню незалежності України та Дню міста. У першій його частині виступлять з хітами минулих років Людмила Сенчина, Нані Брегвадзе, Микола Гнатюк, Роксана Бабаян і гурт "Пісняри". У другій частині концерту виступлять Dr. Alban, Світлана Лобода, С. Елліс-Бекстор, гурти "Дискотека Аварія" та "Чай удвох". Також у концерті візьмуть участь харківські творчі колективи. Концерт закінчиться феєрверком (орієнтовно о 24.00).

Харківський метрополітен у ніч з 24 на 25 серпня подовжив свою роботу до 2.00. Також у зв'язку із проведенням масових заходів повністю або частково перекрито рух транспорту по пл.Свободи та інших центральних площах і вулицях Харкова.