Черг абітурієнтів, які вступають до харківських вишів, уже практично немає. Про це 23 липня повідомив у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" керівник проекту громадського спостереження за проведенням вступної кампанії у 2010 р., представник Харківського облвідділення Комітету виборців України (КВУ) Олександр Тутов.

"Ми проводили моніторинг у трьох вишах, - Харківському національному університеті (ХНУ) ім. Каразіна, Національній юракадемії ім. Ярослава Мудрого та Харківському національному економічному університеті. У перші дні справді був великий наплив абітурієнтів. Коли ми в перший день потрапили до ХНУ, то по жодному поверху пройти було неможливо. Сьогодні ж невеликі черги там є на факультетах міжнародних відносин, економічному та іноземних мов. У економічному університеті черг немає, там голова приймальної комісії обурюється, чому були продовжені терміни подачі документів. У юракадемії теж черг немає", - зазначив О.Тутов.

За його словами, КВУ зміг забезпечити моніторинг тільки трьох харківських вишів. Усі скарги та зауваження абітурієнти можуть викласти за телефоном "гарячої лінії": 044-486-16-15 або на сайті "Право та освіта".

Довідка "SQ". Проект громадського спостереження за проведенням вступної кампанії у 2010 р. фінансується міжнародним фондом "Відродження". Основна мета проекту - спостереження за забезпеченням відкритого і прозорого вступу до ВНЗ у 2010 р. Проект реалізується КВУ та громадської мережею "ОПОРА".