Церемонія посвяти у волонтери, які будуть задіяні під час Євро-2012, пройде сьогодні, 23 квітня, в ККЗ "Україна" в Харкові. Про це повідомив журналістам начальник управління у справах сім'ї та молоді Харківської міськради Костянтин Підгорний. За його словами, спочатку волонтери візьмуть участь у масовому флешмобі, який розпочнеться о 16.30 на пл. Свободи. Після цього волонтери пройдуть колоною до ККЗ "Україна". Всі волонтери будуть одягнені в нову форму приймаючого міста.

Як зазначив К.Підгорний, на зустрічі з волонтерами будуть присутні представники консульства Нідерландів.

Також під час прес-конференції журналістам продемонстрували форму, в якій працюватимуть волонтери під час єврочемпіонату. Форма включає в себе куртку, дві футболки, бейсболку і планшет. Офіційним кольором волонтерської форми обраний зелений, оскільки це колір міста Харкова. Низ одягу волонтерів для цього комплекту форми не виготовляли. Але всім волонтерам рекомендовано надягати брюки та взуття темного кольору.

Довідка "SQ". У Харкові до Євро-2012 відібрали 1 тис. 250 волонтерів. З березня їх навчали різних дисциплін. Серед основних тем занять - психологічні аспекти волонтерської діяльності, лідерство й комунікації, робота з людьми з функціональними обмеженнями, робота в команді, надання першої долікарської медичної допомоги, сурдопереклад, іноземні мови, введення в футбольну термінологію, історія чемпіонатів Європи з футболу, визначні пам'ятки й туристичні маршрути приймаючого міста. У травні 2012 р. волонтери почнуть практичне навчання безпосередньо на об'єктах, задіяних в ході чемпіонату, - в аеропорту, на стадіоні, на вокзалах, в фан-зоні і т.д. Зараз розробляється проект електронного посвідчення для волонтерів, що буде давати право на знижки в торговельних, оздоровчих і розважальних центрах Харкова. З 1 до 21 червня в Харкові працюватиме міжнародний волонтерський табір, який буде організований на базі одного з харківських ВНЗ.