В Харькове пройдут общественные слушания по поводу реконструкции площади КонституцииУ Харкові проведуть громадські слухання з приводу реконструкції пл. Конституції. Відповідне розпорядження 22 квітня підписав харківський міський голова Геннадій Кернес.

Громадські слухання відбудуться 23 травня в актовій залі адміністрації Дзержинського району за адресою: пр. Леніна, 17-А. Участь у них візьмуть представники управління Держкомзему у Харкові, управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації, Харківської міської санітарно-епідеміологічної станції, Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області, управління містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації, а також члени Національної спілки архітекторів України.

Довідка "SQ". Як заявив 25 лютого Г. Кернес, пам'ятник більшовикам-героям Громадянської війни, який розташований на пл.Конституції в Харкові, з цієї площі перенесуть і встановлять біля Палацу культури ХТЗ.

У 2007 р. тоді харківський міський голова Михайло Добкін заявив, що пл.Конституції перетворилася на розворотне коло маршрутних таксі, де люди стоять на зупинках, чекаючи автобуса. "Ця площа, як і пл.Свободи, повинна потрапити в туристичні маршрути Харкова", - заявив М. Добкін. За його словами, на самій площі можуть розміститися певні символи міста, зокрема, нова будівля Харківської міськради, ратуша - вежа, з якої можна буде оглядати центральну частину Харкова. Нова галерея сучасного мистецтва могла б закрити тильну частину історичного музею.

Як заявив у тому ж році головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький, на пл.Конституції планується звести оглядову вежу і побудувати підземний торгово-розважальний центр з виставковим залом та мережею кінотеатрів.