У Харкові, на вул. Єлизаветинській (у районі залізничного вокзалу "Левада") планується побудувати громадсько-торговельний комплекс "Levada-Moll". Проект комплексу був презентований сьогодні, 23 березня, в ході засідання архітектурно-містобудівної ради. Територія, на якій буде розташований комплекс, обмежена вулицями Кінної армії, Греківською, пр. Гагаріна і Червоношкільною набережною. Комплекс зведуть на території між вокзалом "Левада" і магазином "АТБ". Зараз там знаходяться торговельні кіоски і павільйони, частину з яких планується знести.

Як зазначив автор проекту Олег Тун, фасади нової будівлі будуть засклені. Навколо комплексу побудують об'їзд, що забезпечує під'їзд пожежних машин, спецтехніки і завантаження комплексу. Вхід відвідувачів буде здійснюватися з пр.Гагаріна і вул.Єлизаветинської. Через вул.Єлизаветинську планується побудувати пішохідний міст, який у перспективі забезпечить доступ мешканців прилеглого кварталу на перший торговельний поверх будівлі.

У самій будівлі буде чотири поверхи. Згідно з проектом, на першому поверсі будуть розташовані вестибюлі, магазини та кафе, сміттєкамери, гараж для автомобілів, невеликі торговельні і технічні приміщення. На другому поверсі будуть знаходитися гіпермаркет, магазини непродовольчих товарів та ресторан. На третьому поверсі - теж магазини і кафетерії. Четвертий, останній, поверх займуть кінотеатр, каток, ігроленд, боулінг і кафе. Всі поверхи з'єднуються вертикальними комунікаціями.

За словами О.Туна, при проектуванні будівлі комплексу приділялася увага його транспортній доступності. До будівлі можна буде під'їхати з основних магістралей цього району. При цьому крім існуючих доріг планується організувати наскрізний проїзд, що зв'язуватиме вул. 1-ї Кінної Армії і пр. Гагаріна.

Площа всієї забудови складає 46,4 тис. кв.м. Загальна площа - 84,8 тис. кв.м. Кількість машино-місць біля комплексу - 1 тис. 294. За торговельним комплексом планується будівництво нового житлового мікрорайону.

Члени містобудівної ради відправили проект на доопрацювання, оскільки виникли питання, що стосуються фасаду будівлі, зовнішнього вигляду пр.Гагаріна, паркувальних місць навколо комплексу.