Чеські трамваї, закуплені для Харкова, поки не пройшли процедуру сертифікації. Про це 23 лютого під час інтернет-конференції заявив харківський міський голова Геннадій Кернес. За його словами, як тільки трамваї будуть сертифіковані, вони відразу ж вийдуть на маршрути.

"Нехай харків'яни оцінять, що це за трамвай. І дуже важливо, щоб вони знали, що на купівлю цього транспорту з бюджету гроші не виділялися, транспорт був куплений за кошти приватного інвестора", - підкреслив мер.

Довідка "SQ". Минулого року інвестори придбали для Харкова 20 чеських трамваїв, що були у використанні. Вартість одного трамвая, як повідомив директор Департаменту транспорту і зв'язку міськради Сергій Дульфан, склала 150 тис.грн.

24 листопада Г.Кернес заявив, що має намір подати до суду позов на журналістів програми "Гроші" (телеканал "1 +1") та інтернет-порталу "Главное" за поширення неправдивої інформації про вартість і безпеку чеських трамваїв, які надійшли до Харкова. У програмі "Гроші" йшлося про придбання для харківського міськелектротранспорту чеських трамваїв, які були у використанні. Автори програми заявляли, що "харківська міська влада придбала у п'ять разів дорожче давно списаний металобрухт".