Жодних особняків у парку ім. Горького в Харкові побудовано не буде. Про це 22 червня заявив журналістам харківський міський голова Геннадій Кернес.

За його словами, в парку Горького будуть побудовані чотири футбольних поля, баскетбольний майданчик, роллердром. Відвідування всіх спортивних майданчиків буде безкоштовним. Він зазначив, відповідаючи на питання журналіста, що дерева в районі кінотеатру "Парк" зараз вирубуються саме для цих цілей. Також у парку буде створено мережу кафе, піцерій, ресторанів для відпочинку харків'ян.

Довідка "SQ". Учора харківська громадська організація "Зелений фронт" повідомила, що в одному з районів парку ім.Горького відбувається вирубування дерев. Площа вирубки досягла вже розмірів футбольного поля. Зносять не вибірково сухостій або інші окремі дерева - вирубується все підряд. Майданчик, з якого вирубують дерева, знаходиться за тенісними кортами. За попередніми підрахунками, вже вирубано близько 150 дерев. За словами активістів, на їх прохання показати дозвільні документи, бригадир відповів усно, що вони є, але не пред'явив.

Активісти заявили, що вони подали заяву до Дзержинського райвідділу міліції з приводу вирубки дерев у районі парку ім.Горького і що на місці вирубки постійно чергують активісти "Зеленого фронту", які знімають процес на камеру.