Харківська профспілка студентів погрожує заблокувати роботу пивоварних компаній. Як повідомили "SQ" у профспілці, близько двох місяців тому Харківська профспілка студентів надіслала листа кожному з пивних виробників України з проханням "припинити використання образів молоді та відомих діячів спорту у рекламі пива та слабоалкогольних напоїв, а також добровільно скоротити пропаганду масового споживання пива". Всього було розіслано 25 листів. Відповіді від компаній не послідувало, зазначають у профспілці.

22 червня Харківська профспілка студентів склала відкритого листа, в якому автори вимагають від усіх компаній-виробників пива "в триденний термін надати відповіді на всі попередні звернення, прокоментувати політику мовчання, а також припинити трансляцію телереклами пивниої і слабоалкогольної продукції, де використовуються образи молоді і спортсменів".

"Якщо вимоги не будуть задоволені в триденний термін, ми будемо змушені вдатися до рішучих дій. За потреби виробничі потужності компаній будуть заблоковані", - йдеться в листі.

Довідка "SQ". 9 червня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" голова Харківської профспілки студентів Максим Мусєєв заявив, що низка харківських громадських організацій звернеться до центральних органів влади з пропозицією перешкоджати поширенню алкоголізму серед молоді шляхом обмеження реклами алкоголю.