Україна в 2013 р. перейде на цифрове телебачення і почне процес відключення аналогового віщання. Про це 21 березня під час наради в Харківській облдержадміністрації з керівниками місцевих телеорганізацій повідомив голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов. За його словами, передбачається, що в 2011 р., одночасно з аналоговим віщанням, розпочнеться віщання 32 цифрових ефірних телеканалів (28 загальноукраїнських і 4 місцевих). Для цього будуть побудовані і запущені чотири мультиплекси цифрової телемережі, до серпня 2011 р. усі місця в них будуть заповнені. На 2011 - 2012 р. запланована налагодження системи, також буде проводитися забезпечення населення пристроями прийому цифрового ефірного телебачення. "До 2015 р. Україна повністю перейде на цифрове телебачення, відключивши аналогове віщання", - заявив В.Манжосов.

Голова Нацради зазначив, що цифрове телебачення для населення буде безкоштовним, але для цього необхідно мати телевізор, який приймає такий сигнал, або приставку. У телевізорів останніх моделей, якіпродаються зараз, уже вбудований такий прилад, окремо приставка буде коштувати близько 300 грн.

В.Манжосов повідомив, що в Харківській області в семи населених пунктах планується установка передавачів цифрового сигналу: у Великому Бурлуку, Ізюмі, Краснограді, Куп'янську, Лозовій, Первомайському та Харкові. Їх побудує ТОВ "Зеонбуд" (Київ), яка отримала на це в 2010 р. ліцензію.

Голова Нацради зазначив, що телекомпаніям, які бажають вести мовлення в цифровій телемережі, вже потрібно готуватися до конкурсу на таке віщання (у Харківській області зареєстровано 17 телекомпаній). За словами В.Манжосова, поки ще немає процедури ліцензування телеканалів, які будуть вести мовлення в цифровій телемережі, але вже протягом тижня повинна бути затверджена така методика. Вартість ліцензії для цілодобового віщання становитиме від 2 тис. 880 грн. для міст з чисельністю населення до 20 тис. осіб до 77 тис. 760 грн. для міст з населенням більше 1 млн. осіб., для загальнонаціональних каналів - 576 тис. 960 грн.