Горячую воду в Харькове обещают вернуть завтра утромГаряча вода у всіх житлових будинках Харкова з'явиться завтра, 22 грудня, вранці. Про це сьогодні, 21 грудня, повідомив журналістам директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Кітанін. Нагадаємо, 20 і 21 грудня майже у всьому Харкові була відключена гаряча вода через аварію на водопровідній станції в Кочетку (Чугуївський район Харківської обл.), яка забезпечує водою велику частину міста.

Кітанін зазначив, що наразі на об'єкті ведуться роботи з ліквідації аварійної ситуації. Задіяно 20 фахівців аварійної служби і п'ять одиниць техніки КП "Харківводоканал". "Уже вчора вранці пошкоджена засувка, яка зламалася на глибині 6 метрів, була витягнута. Сьогодні вранці фахівці підприємства встановили новий елемент. Зараз ведуться зварювальні роботи. Саму систему запустять сьогодні пізно ввечері, але нагрівати воду почнуть тільки чотири години потому", - розповів директор департаменту комунального господарства.

Нагадаємо, кілька днів тому на головній магістралі водоводу "Кочеток-Харків" сталася аварія. На глибині 6 м зламалася засувка, через що щоденні втрати становили до 100 тис. куб.м води. У зв'язку зі складністю ремонтних робіт Харків на два дні був відключений від подачі гарячої води.

Довідка "SQ". Кочетоцька водопровідна станція подає Харкову 550-570 тис. куб.м води на добу.