Кандидат от оппозиции Кирш подаст в суд на премьер-министра, губернатора и мэраКандидат у народні депутати від об'єднаної опозиції Олександр Кірш має намір подати до суду на прем'єр-міністра України Миколу Азарова, голову Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та харківського мера Геннадія Кернеса за те, що вони, на думку Кірша, спровокували інцидент із зеленкою. Про це він 21 вересня заявив журналістам.

Сьогодні Кірш прийшов на прес-конференцію ще в зеленці: у тій же сорочці, в якій його облили. За його словами, він не може відмити з тіла зеленку, а сорочку вже третій день не змінює для того, щоб дати можливість операторам "5 каналу" та каналу "TVi" зняти його в такому вигляді.

За словами Кірша, влада фактично дозволила хуліганам напади на кандидатів від опозиції. "Прем'єр сказав, що дівчині, яку звинувачують в обливанні зеленкою Власенка, нічого не загрожує. У нас надається індульгенція таким діям без суду й слідства на рівні прем'єр-міністра України. У нас губернатор і мер кажуть, що опозиція сама себе обливає зеленкою", - заявив Кірш. За його словами, в "нормальній країні" прем'єр-міністр після таких заяв йде у відставку.

"Учетверте за місяць відбувається аналогічний злочин, а влада це виправдовує, провокуючи наступний злочин. Тож я звернуся до суду з позовом на громадян Азарова, Кернеса, Добкіна за те, що вони своїм потуранням і підбурюванням допускають подібні речі. Якби не було таких заяв , бандити не посміли б це робити. Бандити на це зважилися, тому що їх спровокували такими заявами. Знаючи заздалегідь про свою безкарність, вони могли зробити такий бандитський крок перед об'єктивами камер, нічого не боячись", - заявив Кірш.

Він не уточнив, до якого суду і коли планує звернутися, заявивши, що юридичні моменти будуть визначати адвокати. За словами Кірша, лікарі діагностували у нього опік очей першого ступеня, рекомендували йому менше читати і носити сонцезахисні окуляри. За словами Кірша, в міліції з ним кілька годин розмовляв слідчий, була зроблена судово-медична експертиза, до міліції передані фото і відеоматеріали, на яких видно нападників.

Довідка "SQ". Кандидата в народні депутати за мажоритарним округу № 169 від ВО "Батьківщина" Олександра Кірша 19 вересня, під час зустрічі з виборцями в селищі Жуковського, облили зеленкою. Як повідомили в міліції, кандидата облили речовиною зеленого кольору двоє невідомих з хуліганських спонукань. Слідчим відділом Київського райвідділу міліції порушено кримінальну справу за ознаками ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Раніше в Харкові зеленкою облили й намагалися облити ще не один раз захисника екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, народного депутата Сергія Власенка. Було порушено кримінальну справі за фактом хуліганства, результатів розслідування поки немає.