Прокуратура Київського району Харкова порушила кримінальну справу за фактом підробки довідки про прибутки для отримання кредиту директором харківського приватного підприємства. Як повідомив "SQ" старший прокурор відділу захисту майнових, інших особистих прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Харківської області Андрій Юхно, для отримання кредиту співробітники підприємства надали документи, що містять недостовірну інформацію про прибутки.

У загальному пакеті документів була довідка, завірена печаткою даного підприємства, про те, що прибуток директора підприємства за 6 міс. 2008 р. склав 18,5 тис.грн., у той час як реально він становив лише 3 тис.грн. Кредит у 88 тис.дол. було надано, але досі не повернуто.

Порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України (службова фальсифікація, що заподіяла тяжкі наслідки, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років).