Счетная комиссия подвела итоги общественных слушаний по вырубке деревьев в Харькове

Рахункова комісія підбила підсумки громадських слухань на тему: "Захист зелених насаджень і Лісопарку в м. Харкові", передав офіційний сайт Харківської міськради. Голова лічильної комісії суспільних слухань Галина Махно повідомила, що члени комісії за результатами слухань підписали протокол. У протоколі сказано, що візуально було визначено, що більшість голосів учасників громадських слухань віддано за резолюцію, яку вніс голова громадських слухань Геннадій Кернес. Протокол підписали більшість членів лічильної комісії. Відеоматеріали долучені.

Довідка "SQ". 14 травня ініціативна група із захисту зелених насаджень Харкова передала до Департаменту діловодства Харківського міськвиконкому документи на ім'я Г. Кернеса з ініціативою проведення громадських слухань. Представник ініціативної групи Марк Зобов повідомив, що документ підписали 25 членів ініціативної групи, до якої входять 16 мешканців сел.П'ятихатки, а також представники харківських громадських організацій "Ми - харків'яни", "Громадська рада Харківщини", "Фонд громадських ініціатив", "Громадянська позиція ".

19 червня з 9 ранку біля стін Київської райради Харкова зібралося близько двох тисяч людей, які бажають взяти участь у громадських слуханнях на захист зелених насаджень і Лісопарку в Харкові. Серед присутніх були представники ініціативної групи с. П'ятихатки, міських громадських організацій "Ми - харків'яни", "Громадська рада Харківщини", "Фонд громадських ініціатив", "Громадянська позиція", ВО "Свобода". Харків'ян приїхали також підтримати активісти з Донецька, Івано-Франківська, Києва, Чернігова. До зали Київської райради вдалося потрапити 300 харків'янам, інших у зал не пустили. На вході до райради чергували правоохоронці.

Більшість присутніх у залі учасників громадських слухань проголосували за резолюцію, розроблену міською радою. У ній передбачено визначення точних меж рекреаційних зон і заборона на їх вирубку, але про лісопаркову зону, яка не є частиною парку ім.Горького, не йдеться. Питання про повну заборону на вирубку дерев у Харкові голова слухань Г. Кернес відмовився виносити на голосування.

Як заявила 20 червня журналістам одна з членів рахункової комісії Юлія Юдіна, слухання відбулися з грубими порушеннями і повинні бути визнані такими, що не відбулися. Відповідну заяву складено членами ініціативної групи і буде передано в.о. харківського міського голови Г. Кернесу, зазначила Ю. Юдіна.