Деякі члени лічильної комісії, яка стежила за голосуванням на громадських слуханнях з вирубки дерев у Харкові, вимагає визнати слухання з цього питання такими, що не відбулися. Про це 20 червня журналістам повідомила член комісії Юлія Юдіна. За її словами, слухання проводились з низкою грубих порушень. Так, потрапити до залу і взяти участь в обговореннях не змогла велика частина учасників. "Зал був блокований о 9.20, тоді як початок слухань оголошено на 10.00", - розповіла Ю. Юдіна. Також, за словами члена комісії, істотно різняться цифри у представників міськради та ініціативної групи за кількістю зареєстрованих для участі у слуханнях.

"Наші люди контролювали роботу реєстраторів, і на кінець реєстрації було зафіксовано 1 тис.987 осіб. У той час як офіційно було оголошено, що загальна кількість зареєстрованих-близько 2 тис. 400 осіб. Звідки взялися ці 400 осіб і яким способом їх реєстрували - незрозуміло", - зазначила Ю. Юдіна.

Розподіл місць у комісії, за словами Ю. Юдіної, теж був нерівномірним - 8 осіб від громади і 15 осіб від міськвиконкому.

"Повністю була зірвана робота лічильної комісії. Не було ніяких попередніх зборів і розподілу обов'язків, ми познайомилися з членами комісії від міськвиконкому тільки під час слухань, не було проведено ніякого інструктажу", - підкреслила Ю. Юдіна. Ще одним порушенням, за її словами, є підрахунок голосів за відеозаписом, тоді як провести підрахунок під час голосування було неможливо. "Я вважаю, що проводити оцінку голосування з відео неприпустимо. Результати цього слухання не можуть бути офіційно визнані. Нашої групою складена заява, яку ми подамо в.о. харківського міського голови Геннадію Кернесу, де ми просимо визнати результати даних слухань недійсними, тому що вони відбулися з низкою грубих порушень. Якщо протокол буде прийнятий і громадські слухання визнають такими, що відбулися, ми будемо подавати до суду для того, щоб вони були визнані недійсними", - відзначила Ю. Юдіна.

Довідка "SQ". 14 травня ініціативна група із захисту зелених насаджень Харкова передала до Департаменту діловодства Харківського міськвиконкому документи на ім'я Г. Кернеса з ініціативою проведення громадських слухань. Представник ініціативної групи Марк Зобов повідомив, що документ підписали 25 членів ініціативної групи, до якої входять 16 мешканців сел.П'ятихатки, а також представники харківських громадських організацій "Ми - харків'яни", "Громадська рада Харківщини", "Фонд громадських ініціатив", "Громадянська позиція ".

19 червня з 9 ранку біля стін Київської райради Харкова зібралося близько двох тисяч людей, які бажають взяти участь у громадських слуханнях на захист зелених насаджень і Лісопарку в Харкові. Серед присутніх - представники ініціативної групи сел. П'ятихатки, міських громадських організацій "Ми - харків'яни", "Громадська рада Харківщини", "Фонд громадських ініціатив", "Громадянська позиція", ВО "Свобода". Харків'ян приїхали також підтримати активісти з Донецька, Івано-Франківська, Києва, Чернігова. До залу Київської райради вдалося потрапити близько трьохстам харків'янам, інших до залу не пустили. На вході до райради чергували правоохоронці.

Більшість присутніх у залі учасників громадських слухань проголосували за резолюцію, розроблену міською радою. У ній передбачено визначення точних меж рекреаційних зон і заборона на їх вирубку. Але про лісопаркову зону, яка не є частиною парку Горького, не йдеться. Питання про повну заборону на вирубку дерев у Харкові голова слухань Г. Кернес відмовився виносити на голосування.