Представники екогрупи "Печеніги" (Харків) уранці 21 травня намагалися своїми тілами перекрити шлях робітникам, які вирубують ліс у Центральному парку культури і відпочинку (ЦПКіВ) ім.Горького в Харкові. Про це 21 травня повідомили "SQ" в екогрупі. У парку ведеться вирубка лісу для прокладання дороги. Вирубка ведеться з боку вул.Новгородської, ще одна бригада працює з боку вул Сумської. Міліція затримала учасника акції протесту Олега Вяткіна і доправила його до Дзержинського райвідділу міліції (на вул. Ромена Ролана). О. Вяткін керував групою протесту, яка знаходились з боку вул Сумської.

За інформацією екогрупи, у бригад, що проводять вирубку лісу, немає відповідних дозвільних документів. "Працівники посилаються на рішення сесії Харківської міськради і виконкому. Але з таким же успіхом будь-хто може дозволити рубати ліс де завгодно. Є встановлена законами України процедура отримання дозволів на вирубку лісу, і її потрібно дотримуватися всім", - відзначили в екогрупі.

Довідка "SQ". 20 травня почалася вирубка дерев у ЦПКіВ ім.Горького для пробивання нової дороги від вулиці Сумської до пр.Леніна. Було прорубано близько 0,5 км, після чого ввечері вирубка була зупинена працівниками міліції. Міліцію викликали представники екогрупи "Печеніги".

19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги від вулиці Сумської до пр.Леніна. Для цього на ділянці дороги від вулиці Сумської до вул.Новгородської (у районі вул. Білої акації) необхідно вирубати 503 дерева в парку Горького. Натомість вирубаних дерев КП "Харківзеленбуд" отримає 30,5 тис.грн. з міського бюджету на висадку нових дерев.