У Харкові затримали злочинне угрупування, яке чотири роки грабувало будинки в Харківській області. Як повідомила журналістам прес-офіцер Управління з боротьби з організованою злочинністю управління МВС у Харківській області Світлана Баркова, сьогодні вночі, 21 квітня, співробітники УБОЗу спільно зі спецпідрозділом "Сокіл" затримали трьох членів злочинного угруповання на знімній квартирі в Харкові.

За інформацією С.Баркової, всього в угрупованні перебувало чотири людини, вихідці з Кавказу, всі вони на даний момент затримані правоохоронцями. Затримання злочинців відбулося в день, коли вони зробили останній злочин. Як розповіла С.Баркова, 21 квітня у Вовчанську троє членів цього угруповання в масках увірвалися до будинку приватного підприємця. При собі злочинці мали травматичну й вогнепальну зброю. За даними УБОЗу, грабіжники нанеси власнику будинку, чоловікові 1961 р.н., важкі тілесні ушкодження в область живота, грудної клітини, голови та стегна, після чого вкрали 12 тис. дол, 800 грн. і золоті прикраси.

"Дане угруповання здійснювало розбійні напади на будинки в Харкові й Харківській області з 2008 р. Організатор групи збирав відомості про багаті будинки, після чого відбувався злочин", - зазначила С.Баркова.

Слідчим управлінням Вовчанського райвідділу порушено кримінальну справу за ч.3 ст.187 (розбій; карається позбавленням волі терміном від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна).