Росспоживнагляд офіційно дозволив постачати на російський ринок сир трьох українських заводів, які раніше проінспектували російські експерти. Про це 20 квітня повідомив сайт Росспоживнагляду. За результатами перевірок, а також розроблених заходів з усунення виявлених недоліків прийнято рішення про відновлення постачання сирів ТОВ "Гадячсир", АТ "Пирятинський сирзавод" (обидва - Полтавська обл.) та ПП КФ "Прометей" філії "Менський" (Чернігівська обл.) .

Також планується провести інспектування ще одного українського підприємства - ПАТ "Дубномолоко" (Рівненська обл.).

Довідка "SQ". 7 лютого Росія ввела заборону на ввезення до країни сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту Росії на молоко і молочну продукцію. Повідомлялося, що до складу деяких видів українських сирів, що імпортуються до Росії, входять рослинні жири. Особливу тривогу у російського контролюючого органу викликала продукція ЗАТ "Пирятинський сирзавод", ПАТ "Великобурлуцький сироробний завод" (Харківська область), ВАТ "Звенигородський сироробний комбінат" (Черкаська область) і деяких інших підприємств.

17 квітня в Москві міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко і голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко провели переговори, за підсумками яких були досягнуті домовленості в питаннях врегулювання відносин відповідності стандартів української продукції, яка буде поставлятися на ринок РФ.