У Харкові перебуває делегація факультету архітектури та міського планування Колумбійського університету Нью-Йорка (США). Викладачі та студенти цього ВНЗ вивчають архітектуру й урбаністичний дизайн Харкова. Як повідомив 20 січня журналістам завідувач кафедри міського планування університету Річард Планц, зокрема, учасники делегації цікавляться будинками XIX ст. Дослідницький проект включає в себе обмін студентами-архітекторами між Нью-Йорком і Харковом.

Важливим у міському середовищі Харкова Р.Планц назвав те, що в місті вдалося зберегти трамвай. За його словами, в США цей вид транспорту прибрали десь у 1950-х рр., і його вже неможливо відновити. Він також зазначив, що в деякій мірі своєю забудовою Харків нагадує промислові міста східного узбережжя США. Як зазначив Р.Планц, американським архітекторам цікаво те, як змінюється місто з такою забудовою. Делегація прибула до Харкова 17 січня і пробуде 4 місяці.

У рамках проекту в клубі "Roddom" 20 січня відкрився архітектурний симпозіум "Місце ідентичності та ідентичність місця", на якому архітектори, урбан-дизайнери і вчені обговорять різноманітні аспекти людського середовища проживання. 21 січня в інституті відкриється виставка робіт студентів Колумбійського університету, в яких вони поділяться своїми враженнями про Харків.