Выход из станции метро "Советская" к магазину "Чарівниця" открыли после реконструкции

Вихід зі станції харківського метро "Радянська" в бік магазину "Чарівниця" 20 грудня відкрили після реконструкції. Як повідомив журналістам головний інженер КП "Харківський метрополітен" Сергій Карпенко, таким чином, практично завершений ремонт усіх виходів на станціях "Радянська" та "Історичний музей". "Залишилося відремонтувати лише вихід до Бурсацького узвозу, який зараз закритий. Роботи планується завершити до кінця лютого - початку березня", - зазначив С.Карпенко.

За його словами, всі виходи на "Радянській" і "Історичному музеї" обладнані системою підігріву сходів, що дозволить під час холодів (до мінус 10 градусів) позбавитися від снігу і криги і полегшить пересування городян. Також на виході з метро на "Радянській" у бік "Чарівніці" з метою безпеки встановлена ​​відеокамера.

"Всього на виходах цих станцій було облицьовано гранітом близько 70 квадратних метрів площі, замінено 100 метрів сходів, встановлені перила з нержавіючої сталі. У реконструкції виходів застосовувалися довговічні матеріали, що дозволить експлуатувати об'єкти без ремонту близько тридцяти років", - підкреслив головний інженер метрополітену.

Довідка "SQ". Вихід зі станції метро "Радянська", який розташований на розі будівлі Харківського національного університету мистецтв ім. І.Котляревського (пл.Конституції, 11/13), відремонтований, але поки закритий, що пов'язано з реконструкцією будівлі університету.

До кінця року метрополітен планує відремонтувати пішохідні виходи на 26 станціях метро (всього в метро 28 станцій). На ремонт усіх виходів метрополітен виділив понад 2 млн.грн. власних коштів.