Композицію у вигляді дракона завдовжки 20 м встановлять на пл. Свободи в Харкові. З 24 грудня біля цієї композиції щодня проходитиме фаєр-шоу (початок о 18.00). Про це 20 грудня розповіла журналістам заступник директора Департаменту культури Харківської міськради Оксана Ков'ярова.

Також на площі встановлять чотириметрові фігури Діда Мороза і Снігуроньки. Головний художник Харкова Світлана Дуденко повідомила, що вони будуть виготовлені за старовинними ескізами колективом творчих майстрів під керівництвом харківського скульптора Олександра Рідного. Крім того, готується красивий вхід на ярмарок (він також працюватиме на площі): будуть встановлені обертові подіуми з конструкціями, що світяться, - різдвяними деревами з подарунками.

С.Дуденко зазначила, що цього року 27-метрова ялинка на пл. Свободи прикрашається іграшками, аналогів яким немає в Україні та інших країнах. Це кулі, які переливаються, по 80 см у діаметрі, а також іграшка "Північне сяйво", що складатиметься зі стріл, вмонтованих у саму ялинку.

Директор Департаменту підприємництва та споживчого ринку міськради Андрій Проскурін відзначив, що особливістю новорічного ярмарку цього року є участь у ньому 24 і 25 грудня міст-побратимів Харкова. Вони представлять вироби національної кухні та сувеніри. 26 грудня їх змінять харківські підприємства торгівлі та ресторанного господарства. У цьому форматі ярмарок продовжить свою роботу до 10 січня.

За словами О.Ков'ярової, луна-парк на площі працює щодня з 10.00 до 22.00 (час роботи може змінюватися через погодні умови). Ковзанки цього року не буде.

У скриньку для листів Діду Морозу надійшло 2 тис. 378 листів. Над них відповідають п'ять "помічників Діда Мороза". За словами О.Ков'ярової, в більшості листів не вказана зворотна адреса. Вона нагадала, що її потрібно вказувати, щоб дитина отримала відповідь.

Які зірки української естради виступлять на новорічному концерті, О.Ков'ярова поки не розповіла, але зазначила, що це популярні серед молоді виконавці, і їхні виступи оплатять зі спонсорських коштів.

Довідка "SQ". Спеціальна скринька для листів Діду Морозу з'явився на пл. Свободи 1 грудня. Всі охочі зможуть надіслати Діду Морозу листа з побажаннями або листівку з привітанням. Ящик розташований поруч з будиночком Діда Мороза. Організатори обіцяють відповісти на всі листи, в яких вказана зворотна адреса.

Відкриття головної новорічної ялинки Харкова відбудеться 24 грудня. Також в цей день на площі почнуть працювати святковий ярмарок "Солодке королівство" і будиночок Діда Мороза.

Новорічний концерт за участю зірок естради розпочнеться 31 грудня о 23.00, феєрверк - о 00.00.

Відкриття новорічних ялинок у районах Харкова пройде з 20 до 31 грудня.

З 20 грудня до 10 січня у Палаці спорту відбудеться шоу-програма "Пітер Пен".