Відкритий чемпіонат Харкова з бодібілдінгу та фітнесу пройшов 19 жовтня в ККЗ "Україна". У змаганнях взяли участь близько ста спортсменів не тільки з Харкова, але й з інших міст України, зокрема, Дніпропетровська, Донецька, Запоріжжя, Полтави, Комсомольська, Кременчука (обидва - Полтавська обл.) і Сум.

Чемпіонат почався виступами з дитячого фітнесу, продовжився жіночим фітнесом, боді-фітнесом, фітнес-бікіні і змаганнями чоловіків-бодібілдерів в різних вагових категоріях. Мускулатуру і естетичність пропорцій тіла журі оцінювало в порівнянні учасників, а також в їх окремих показових виступах під музику.

За результатами змагань переможцями чемпіонату стали: у категорії "дитячий фітнес" - Валерія Коваленко, "жіночий фітнес" - Тетяна Кирилова, "юніори" (бодібілдинг) - Ярослав Учкін, "фітнес-бікіні" - Елеонора Алібаєва, "класичний бодібілдинг" - Дмитро Трикоз, "боді-фітнес" - Марина Борисенко, "бодібілдинг" (до 80 кг) - Махамед Алвані, "бодібілдинг" (до 90 кг) - Геннадій Ткаченко, "бодібілдинг" (понад 90 кг) - Олексій Прідня.

Чемпіонат був організований Харківською обласною федерацією бодібілдингу та фітнесу, Департаментом у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міськради, Харківським міським центром дозвілля молоді.