В Харькове после двадцатилетнего перерыва возобновил работу Олимпийский фонтанОлімпійський світломузичний фонтан 19 серпня урочисто був відкритий біля харківського Палацу спорту. Як зазначив директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Кітанін, Олімпійський фонтан вважається одним з найстаріших водних споруд міста. "Він з'явився біля Палацу спорту напередодні Олімпіади-80. І тепер його відновили через 20 років після зупинки роботи", - зазначив В. Кітанін.

За його словами, в ході капітального ремонту було замінено старе обладнання фонтану, відреставрована його чаша, 25 металевих фонтанних факелів пофарбовані в яскраві кольори. Фонтан обладнаний дев'ятьма насосами, 304 форсунками, лампами підсвічування і світломузикою. Для енергозабезпечення фонтану проклали більш 2,5 км кабелю. Олімпійський фонтан може вміщати близько тисячі тонн води.

У церемонії відкриття 17-го міського фонтану взяв участь харківський міський голова Геннадій Кернес. Він зазначив, що цей фонтан працював біля Палацу спорту близько 20 років тому, і сьогодні знову радує мешканців цього мікрорайону музикою і барвистістю. "Це прекрасно, що ми відновлюємо об'єкти, які були популярні за часів Радянського Союзу. І цей фонтан - один з них", - підкреслив мер міста. За його словами, для охорони громадського порядку біля фонтану з'явиться опорний пункт міліції і буде встановлено відеоспостереження.

 

Довідка "SQ". В процесі реконструкції Олімпійського фонтану була приведена в порядок і територія навколо нього. Зокрема, робочі поклали тротуарну плитку та асфальтобетонне покриття, поставили огорожу, встановили 53 лавки і 41 урну. Також на майданчику встановили приміщення, в якому діє пульт управління фонтаном. У сквері поруч з фонтаном відновлено зовнішнє освітлення - 43 паркові опори на 95 світильників - по два, три або чотири на кожній опорі. Біля фонтану розбиті клумби, на яких висаджено близько 45 тис. квітів, засіяна газонна трава.

У будні дні фонтан працюватиме з 10:00 до 22:00, а у святкові дні і по неділях - з 10:00 до 24:00.