У харківських лісах зараз - п'ятий, найвищий клас пожежної небезпеки. В'їзд до лісів заборонений, а до хвойних лісів заборонений не тільки в'їзд, але і вхід. Про це 20 липня повідомив журналістам начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Мусієнко. За його словами, найвищий клас пожежної небезпеки спостерігається на Харківщині вже тиждень. Він присвоюється, коли більше двох днів не буває дощу і тримається температура повітря вища 27 град.

"Цього року в лісах Харківщини сталося 78 займань, які ми оперативно ліквідували. Площа пожеж - 12,8 га, що становить 35% площі пожеж минулого року", - повідомив С.Мусієнко.

За його словами, у 2011 р. в області з'явилися два нових пожежних "КАМАЗи". Всього в харківських лісах працюють 52 пожежних автомобіля, вертоліт, 38 спостережних веж, 26 спостережних пунктів, шість з яких обладнані відеоспостереженням. Щодня ліси патрулюють більше 70 спеціально навчених чергових, а також задіяні більше 2 тис. лісничих та лісових охоронців.

Довідка "SQ". 303 загоряння сталися влітку 2010 р. у лісах Харківської області. Пожежі знищили 167 га лісу. Найскладніше загоряння було в Куп'янському лісництві, на кордоні з Дворічанським районом. Його ліквідували цілий день силами лісництв прилеглих районів, загонів МНС і пожежного поїзда Південної залізниці. Тоді постраждало близько 9,5 га лісу. Найбільша пожежа сталася в Красноградському р-ні, біля с.Кам'янка. Вогонь дійшов до лісу, і на площі 1,5 га пожежа стала верховою. Загальна площа пожежі склала 11,2 га.