Вирубка дерев у харківському Парку Горького для пробивання нової дороги припинена

Вирубка дерев у Парку Горького в Харкові для пробивання нової дороги від вулиці Сумської до пр.Леніна припинена. Як передав кореспондент "SQ", робітники почали вирубувати дерева (усього було прорубано близько 0,5 км - "SQ"), проте представники екогруппи "Печеніги" викликали міліцію і зажадали припинити вирубку у зв'язку з відсутністю всіх необхідних дозвільних документів. Після прибуття міліції вирубку дерев припинили. Правоохоронці повідомили, що вони встановили організацію, яка займається цими роботами, і продовжили слідчі дії.

За словами представників екогруппи "Печеніги", 21 травня на місці робіт вони почнуть проводити безстрокову акцію протесту проти незаконної вирубки дерев. Вони підкреслили, що, на їхню думку, рішення міськради про вирубку дерев ще не вступило в силу, тому що не було опубліковано.

Довідка "SQ". 19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги від вулиці Сумської до пр.Леніна. Для цього на ділянці дороги від вулиці Сумської до вул.Новгородської (в районі вул.Білої Акації) необхідно вирубати 503 дерева в парку Горького. Натомість вирубаних дерев КП "Харківзеленбуд" отримає 30,5 тис. грн. з міського бюджету на висадку нових дерев. За словами директора Департаменту будівництва міськради Володимира Чумакова, будівництво дороги ще не почалося.