Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України планує цього року виділити для Харківської області 40 шкільних автобусів. Про це в ефірі радіо "Слобожанщина" повідомив начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал. За його словами, кошти на ці цілі були закладені до державного бюджету з внесенням останніх поправок.

Як зазначив Р.Шаповал, на сьогодні Харківська область практично повністю забезпечена транспортом для підвозу учнів та вчителів до шкіл. Але в деяких районах курсують орендовані або виділені місцевими підприємцями автобуси.

"У 2011 р. до нас за лінією Міносвіти надійшли вісім автобусів. Усі вони успішно працюють, на придбання ще 10 автобусів виділила кошти Харківська обласна рада. Цього року облрада планує виділити на придбання автобусів 3,5 млн. грн.", - повідомив Р.Шаповал.

Довідка "SQ". У цьому навчальному році шкільними автобусами в Харківській області безкоштовно перевозиться 12,7 тис. учнів та 2 тис. педагогічних працівників.