Червонозаводський райсуд Харкова відхилив позов Юрія Вишневецького, адвоката екс-губернатора Харківської області Арсена Авакова, про скасування рішення прокуратури Харківської області про порушення стосовно А.Авакова кримінальної справи. Рішення суду було оголошено сьогодні вранці. Про це 20 березня повідомив "SQ" Ю.Вишневецький.

"Я вважаю таке рішення суду незаконним, тому в семиденний термін ми подамо на нього апеляцію", - заявив Ю.Вишневецький. За його словами, постанова про порушення кримінальної справи стосовно А.Авакова не містить достатньо підстав для порушення кримінальної справи. Рішення про виділення землі в Пісочині, яке зараз закидають А.Авакову як незаконне, свого часу було завізоване фахівцями юридичного департаменту Харківської облдержадміністрації та підписане колишнім керівництвом обласного Держкомзему. Про це рішення прокуратура знала ще у 2009 р., проте до кінця 2012 р. жодних претензій до дій А.Авакова не було, підкреслив адвокат.

"Це політичне переслідування. Жодних ілюзій на справедливий розгляд справи А.Авакова в такій ситуації я не маю. Ми пройдемо всі процедури в українських судах і будемо звертатися до європейських судових інститутів", - заявив Ю.Вишневецький.

Довідка "SQ". На початку січня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу за фактом незаконного відчуження протягом 2009 р. земельної ділянки площею 55 га на території Пісочинської селищної ради (Харківський район). За інформацією начальника Головного юридичного управління Харківської облдержадміністрації Костянтина Прокоп'єва, державні акти, на підставі яких одне з товариств з обмеженою відповідальністю придбало право власності на земельні ділянки з незаконно зміненим цільовим призначенням, підписані особисто А.Аваковим та колишнім керівником Головного управління Держкомзему в Харківській області Юрієм Олексієнком.

26 січня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу стосовно А.Авакова за фактом перевищення ним службових повноважень. Справу порушено за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, карається позбавленням волі терміном від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років). 31 січня правоохоронці провели обшуки у двох квартирах А.Авакова. В цей же день А.Аваков був оголошений у міжнародний розшук, проте на 20 березня його досьє на офіційному сайті Інтерполу не з'явилося.