37-річний харків'янин засуджений до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки за ДТП зі смертельним результатом. Відповідний вирок винесла колегія судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Харківської області.

Як повідомив сайт прокуратури Харківської області, раніше, 20 грудня 2011 р., вироком Чугуївського міського суду харків'янина визнали винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.286 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керувала транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб) і він був засуджений до 5 років позбавлення волі умовно.

З призначеної мірою покарання не погодився державний обвинувач - помічник чугуївського міжрайонного прокурора, який вніс апеляційну скаргу на вирок суду. Апеляційний суд скаргу прокурора задовольнив, вирок місцевого суду скасував у зв'язку з м'якістю призначеного покарання і призначив новий вирок.

Як зазначено в рішенні суду, 4 вересня 2010 р. харків'янин на автомобілі грубо порушив правила дорожнього руху в сел.Тернова Чугуївського району. Він, перевищивши швидкість, не впорався з керуванням і виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автомобілем "ВАЗ-21144". У результаті ДТП водій і пасажир "Лади" загинули на місці події. Вирок суду ще не набув чинності.