КП "Харківпарксервіс" у першому кварталі 2012 р. планує перерахувати до міського бюджету близько 1 млн.грн. виручки. Про це 19 січня повідомив журналістам директор "Харківпарксервіса" Дмитро Мандриков. За його словами, тарифи на послуги паркування, які вчора затвердив виконком міськради, дозволять підприємству вийти на новий рівень роботи й обслуговування, а також принести прибуток до міського бюджету.

Д.Мандриков зазначив, що на харківських парковках введуть гнучку систему плати за місце при граничних тарифах у 2 і 5 грн. на годину. "Оплата залежатиме від місця розташування парковки, технічної оснащеності, потреби в благоустрої, кількості автомобілів та інших чинників. Але підкреслю, що 5 грн. - це верхня межа оплати на паркуваннях, які розташовуються в межах проїзної частини вулиць, доріг або тротуарів. На спеціально обладнаних парковках верхня межа вартості послуг складає 2 грн. Простіше кажучи, денні парковки уздовж дороги коштують 5 грн. на годину, а цілодобові, спеціально обладнані - 2 грн. на годину", - уточнив Д.Мандриков.

Він нагадав, що нові тарифи на платну парковку в Харкові почнуть діяти з моменту їх опублікування - з 21 січня.

Довідка "SQ". 18 січня 2012 р. виконком Харківської міськради затвердив нові тарифи за користування муніципальними парковками. За словами заступника міського голови - директора Департаменту економіки та комунального майна Харківської міськради Михайла Фатєєва, 2 і 5 грн. - це не фіксовані, а гранично допустимі тарифи.

23 грудня 2011 р. сесія Харківської міськради прийняла Правила паркування транспортних засобів у місті Харкові. Тоді ж затвердили єдиного оператора - комунальне підприємство "Харківпарксервіс".