Около тысячи человек приняли участие в пейнтбольной битве в ХарьковеЗмагання з пейнтболу "S.T.A.L.K.E.R. Інша реальність" пройшли на покинутій військовій базі під Харковом. У них взяли участь понад 900 учасників з Білорусі, Молдови, Росії та Україні.

Ідея провести подібні змагання належить Харківській обласній асоціації пейнтболу та пейнтбольного клубу "Бомба". Сценарій змагань був створений за мотивами комп'ютерної гри "Сталкер", в основу якої ліг твір братів Стругацьких "Пікнік на узбіччі". Місцем дії стала так звана "Зона", де ворогують кілька угруповань: "Долг", "Свобода", "Бандити". Учасники змагань протягом кількох годин виконували різні місії.

Як повідомив "SQ" президент Харківської обласної асоціації пейнтболу Костянтин Піддубний, минулого року в подібних змаганнях взяли участь близько 600 осіб, тому на нинішніх змаганнях організатори ставили завдання зібрати тисячу учасників.

"За масштабом змагань на теренах СНД нас обганяє тільки Росія, де вже відбувалися змагання з 2 тис. учасників. Наскільки я знаю, в Німеччині бувають битви, в яких беруть участь більше 3 тис. осіб, у США - близько 8 тис. Отже, нам є, до чого прагнути. Цього року нам трохи не вистачило до планки в 1 тис. учасників. Але наступного року обов'язково її підкоримо. Якщо все вийде, то запропонуємо записати це досягнення до Книги рекордів України", - повідомив К.Піддубний .