На Салтовке построят греко-католический храмУ Харкові буде побудований храм Святого Миколи Української греко-католицької церкви (в районі вул.Гвардійців-Широнінців). Про це 18 травня у Харкові, після зустрічі із заступником голови Харківської облдержадміністрації Ігорем Шурмою, повідомив журналістам Верховний архієпископ Києво-Галицький, митрополит Київський - глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук). "Ми маємо земельну ділянку, йде будівництво, коли воно буде закінчене - залежить від того, коли зникнуть бюрократичні перепони", - зазначив архієпископ Святослав.

За його словами, для початку будівництва і його продовження потрібно пройти цілу низку різних інстанцій. "Потрібно отримати цілу низку печаток. Але ми ніколи не піддаємося на корупційні дії. Це означає, що ми не хочемо йти незаконним шляхом. А ви знаєте, що чесний шлях - він іноді може бути непростим і тривалим", - зазначив він.

Довідка "SQ". Блаженніший Святослав (Шевчук) - верховний архієпископ Київський і Галицький, призначений главою Української греко-католицької церкви 25 березня 2011 р. З червня 2011 р. - член Конгрегації у справах східних церков.

У ході поїздки до Харкова архієпископ Святослав поклав квіти до меморіальної дошки Йосипу Сліпому.