УБОП разыскивает людей, у которых поселковый голова Старого Салтова требовала взяткиУправління з боротьби з організованою злочинністю (УБОЗ) Харківської області розшукує громадян, які зверталися до селищного голови Старого Салтова (Вовчанський район Харківської області) Параски Задорожної за виділенням земельних ділянок та у яких вона вимагала за це хабарі. Про це заявив начальник відділу з боротьби з корупцією обласного УБОЗ Олексій Пономарьов, повідомили "SQ" у прес-службі УБОЗ.

Як повідомляв "SQ" раніше, жінка була затримана співробітниками УБОЗ у будівлі селищної ради 25 березня в момент отримання хабара в розмірі 175 тис. грн. "Цей випадок - не поодинокий. У ході слідства встановлюються і інші факти вимагання П.Задорожною грошей за виділення земельних ділянок. Так що хочемо звернутися до мешканців Старого Салтова та інших громадян, які зверталися за виділенням земельних ділянок і з них вимагали грошові кошти, просимо звертатися до чергової частини, будемо приймати заяви і реагувати за цими фактами", - заявив О.Пономарьов.

Як повідомили в УБОЗ, П.Задорожна в змові з секретарем селищної ради Максимом Біцютою в лютому-березні вимагали 175 тис. грн. з приватного підприємця за вирішення питання про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення двох земельних ділянок у с. Петрівське загальною площею 0,3 га під будівництво будинку, а також ділянки площею 0,4 га для ведення господарства. З відповідною заявою до УБОЗ підприємець звернувся за два дні до затримання П.Задорожної. Разом з нею був затриманий і М.Біцюта. У той же день прокуратура Харківської області порушила стоосвно затриманих кримінальну справу за ч.2 ст. 368 КК України (отримання хабара посадовою особою). П.Задорожна наразі знаходиться під вартою, М.Біцюта відпущений під підписку про невиїзд. Затриманим загрожує до 10 років позбавлення волі.