Апеляційний суд Харківської області виключив з числа звинувачень, висунутих проти колишнього депутата Московської райради Харкова Олега Медведєва, пункти про корисливі мотиви підсудного, спробу згвалтування і "особливу жорстокість" підготовлюваного замаху на секретаря Харківської міськради (зараз - в.о. харківського міського голови) Геннадія Кернеса, його сина Кирила та харківського міського голову (зараз - голову Харківської облдержадміністрації) Михайла Добкіна. Чергове засідання у цій справі відбулося 17 травня. Про це 18 травня повідомила "SQ" мати підсудного Людмила Медведєва.

За її словами, наступне засідання у цій справі відбудеться 1 червня і буде відкритим

Довідка "SQ". У грудні 2007 р. О. Медведєв був затриманий за підозрою в організації замаху на вбивство Г. Кернеса. Відносно затриманого було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.115 Кримінального кодексу ("умисне вбивство").

Вибух малої потужності стався 13 січня 2007 р., о 0.50, біля будівлі готелю "Національ" (Харків). У момент вибуху на сходинках перебував Г. Кернес. За інформацією прес-служби міськради, біля готелю спрацював радіокерований пристрій, начинений металевими кульками, обрізками арматури й іншими металевими предметами. Ніхто не постраждав, ніяких руйнувань не відбулося. Г. Кернес подав до правоохоронних органів заяву про замах на його життя.

Ще один вибух стався вночі 13 червня 2007 р. на пл.Конституції, 7. У цей час на площі знаходився автомобіль секретаря міськради. Сам Г. Кернес вийшов з будівлі міськради (пл.Конституції, 7) і йшов до своєї машини разом з головою правління ВАТ "НПК-Холдинг" Ігорем Ялдіним. У результаті вибуху постраждав І. Ялдін, Г. Кернес не постраждав.

Г. Кернес 23 липня 2008 продемонстрував журналістам аудіозапис, на якому О. Медведєв обговорює з виконавцями вбивство Г. Кернеса, його сина, а також М. Добкіна і братів Протасів (власників ТГ "Таргет" - "SQ"). За інформацією Г. Кернеса, виконавець, якому О. Медведєв замовив ці вбивства, сам прийшов з повинною в правоохоронні органи і приніс аудіозапис його розмови із замовником.