В Купянском районе подрались правоохранители и местные жители. Есть пострадавшиеВ с. Грушівка Куп'янського району Харківської області стався конфлікт між співробітниками прокуратури, міліції, спецпідрозділу "Грифон" і місцевими мешканцями. Як розповів журналістам сьогодні, 18 квітня, заступник прокурора Харківської області Сергій Миронов, бійка сталася під час проведення слідчих дій. Правоохоронці намагалися потрапити до будинку власника ТОВ "Старк" - фірми, яка займається видобуванням піску. Шлях до дому співробітникам правоохоронних органів перегородили близько 50 осіб. Під час зіткнення один з міліціонерів зробив попереджувальний постріл у повітря, після чого місцевий мешкнаець вдарив його цеглиною по голові. Ще один правоохоронець отримав удар держаком від лопати. У відповідь міліціонер вистрілив в одного з нападників з травматичного пістолета, поранивши чоловіка в ногу. Потрапити в дім співробітникам міліції і прокуратури так і не вдалося.

Як повідомив С.Миронов, обшук у цей день проходив і на самому підприємстві в с. Старовірівка Шевченківського району. Там близько 100 працівників ТОВ "Старк" намагалися перешкоджати роботі міліції, але обшук усе ж був проведений.

Як розповів прокурор, правоохоронці проводили слідчі дії згідно з постановою Золочівського районного суду, а кримінальну справу проти керівництва підприємства було порушено 9 квітня за зверненням геологічної служби. "Підприємство видобуває пісок з 2009 р. Їм дозволено видобувати пісок тільки першого і третього горизонтів, пісок з другого горизонту вони повинні були засипати назад. Однак протягом 2011 р. підприємство незаконно продало близько 140 000 тонн піску з другого горизонту на суму 11 млн. грн.", - зазначив С.Миронов.

За словами прокурора, вчора після інциденту він приїхав до Грушівки разом із заступником начальника Харківського облуправління міліції Олександром Островерхом. Після спілкування з місцевими мешканцями було вирішено, що правоохоронці не вилучатимуть печатку та оригінали документів фірми, а зроблять їх копії. Підприємство ж продовжить роботу у звичайному режимі. С.Миронов зазначив, що в результаті зіткнень два міліціонери були госпіталізовані зі струсом мозку і закритою черепно-мозковою травмою. Людина, в яку потрапили гумовою кулею, також звернулася до лікарів із забиттям ноги, але від госпіталізації відмовилася.