На Салтовке авария на теплосети. Спальные районы остались без теплаАварія на тепломережі сталася увечері 17 лютого в 605-му мікрорайоні Харкова (Салтівка). Як повідомили "SQ" в управлінні з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації, аварія сталася о 18.20. На ранок (8.00) 18 лютого ведуться роботи з підключення тепла.

У диспетчерському пункті КП "Харківські теплові мережі" (ХТС) "SQ" факт аварії підтвердили, проте відмовилися повідомляти будь-які подробиці. Як повідомили в ХТМ, директор підприємства Сергій Андрєєв зараз не в Харкові, головний інженер підприємства Євген Зінченко всю ніч знаходився на місці аварії, а з ранку проводив селекторну нараду.

За повідомленням кореспондента "SQ" з місця події, гарячої води і тепла в будинках декількох мікрорайонах Салтівки немає. Без тепла залишилися близько 50-ти багатоповерхівок. На пр.Тракторобудівників ведуться аварійні роботи. Сьогодні вранці діти не пішли до шкіл і дитсадків, оскільки у них теж немає опалення.

За даними управління з питань надзвичайних ситуацій, аварія усунена, подача тепла відновлена о 9.30. За повідомленнями мешканців постраждалих будинків, подача тепла відновилася, гарячої води - поки ні.

Як повідомили "SQ" у департаменті освіти Харківської міськради, в результаті аварії без теплопостачання тимчасово залишалися п'ять дитячих садів і три школи, проте їх теплопостачання вже відновлене. Наразі всі школи і дитячі сади працюють у звичайному режимі.

Довідка "SQ". Як повідомили в обласному гідрометеоцентрі, температура повітря ввечері 17 лютого склала мінус 10-12 град. Уночі температура знижувалася і вранці (о 8.00) склала мінус 19,2 град.